Onze prestaties in de vorige eeuw

Honderd jaar geleden, in 1917, Albert G. Sims in de groeiende stad Sydney, Australië, een kleine recyclingbedrijf. Albert, die recent naar Australië geëmigreerd was en minder dan $ 100 spaargeld had, begon met het recyclen van metaalafval en glazen flessen.

Het bedrijfje, dat gevestigd was op een klein stuk gepacht land, begon te groeien. Door vastberadenheid en hard werken kon hij van het inzamelen van materialen op de fiets al snel overstappen op paard en wagen, waarna motorvoertuigen en gemechaniseerde apparatuur volgden. Hij kocht het kleine stuk gepacht land en even later ook het achterliggende land. De expansie van het bedrijf ging door, en tegen het eind van de jaren dertig voerde het bedrijf onder de naam Albert G. Sims Limited in heel Australië recyclingactiviteiten uit. In 1948 was Albert G. Sims genoteerd aan de Australische beurs, met nieuw kapitaal en met een ambitie die verder reikte dan de kust van Australië.

De kiem voor de huidige wereldwijd toonaangevende handelsactiviteiten werd reeds in de jaren vijftig gelegd. In 1956 charterde het bedrijf het motorschip “Swan Hill’ en exporteerde de eerste lading staalschroot naar Japan. Tegen het

eind van de jaren zestig had Sims zijn overzeese markt uitgebreid, en bestond deze nu uit Thailand, Maleisië, Indonesië, China, Taiwan, de Filipijnen en Bangladesh. Aan het eind van de jaren tachtig begon Sims de westkust van de Verenigde Staten te zien als een groeiregio voor het exportgerichte businessmodel van het bedrijf.

In 1988 ging Sims de Amerikaanse markt op met de overname van het in de San Francisco Bay Area gevestigde bedrijf LMC, en heeft nooit meer achterom gekeken.

Er volgde een expansie in Noord-Amerika, met de overname van de Richmond staal Recycling Joint Venture in 1996, de fusie met het Hugo Neu recyclingbedrijf in 2005, de oprichting van de SA Recycling Joint Venture in 2007 en de fusie met Metal Management in 2008.

Sims vestigde zich in 1995 in het Verenigd Koninkrijk met de oprichting van Sims Bird Limited, gevolgd door de overname van McIntyre metaal in 1996, Philips Services in 2000 en Dunn Brothers in 2011.

Toch werd de internationale doelstelling van het bedrijf pas echt gerealiseerd met de oprichting van Sims Recycling Solutions. De overname van MIREC in 2004 omvatte een uitbreiding van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland, België en Zweden, en werd in 2006 gevolgd door de overname van het Duitse bedrijf Metal + Recycling. Hierna werden in 2007 de Amerikaanse bedrijven United Recycling en Noranda e-recycling overgenomen. Tenslotte zorgden talloze andere overnames en investeringen in zeer diverse landen als India, Dubai en Zuid-Afrika ervoor dat de activiteiten van SRS echt wereldwijd werden.

In de afgelopen honderd jaar heeft Sims meer dan 250 miljoen ton metaal gerecycled en een omzet van meer dan $100 miljard behaald.

Vandaag is Sims Metal Management een wereldwijd toonaangevende onderneming op het gebied van recycling van metaal en elektronica en een opkomende speler in de bedrijfstak gemeentelijke recycling en hernieuwbare en­ergie. Ondersteund door meer dan 200 vestigingen, met activiteiten in meer dan 20 landen, 4.500 uiterst bekwame werknemers en met een een ervaring van honderd jaar die zich nog steeds uitbreidt, heeft de toekomst er nog nooit zo glansrijk uitgezien.

Sollicitaties

Stuur uw spontane sollicitatie naar info.be@simsmm.com!
Of kijk hier voor meer info

Contact
Tel. +32 (0) 3780 52 42
Fax. +32 (0) 3780 52 41
Address. Europark Noord 32
Town/City B-9100 Sint Niklaas
Tel. +32 (0) 475 62 94 16
BTW-nummer. BE0 466.198.430