Diensten

Sims Recycling Solutions NV heeft zich in de loop der jaren niet alleen ontwikkeld tot de wereldwijde marktleider op het gebied van elektronicarecycling maar heeft zich ook verdiept in de eisen en wensen van haar klanten om zo te komen tot een unieke portfolio van diensten afgestemd op de behoeften van nationale inzamelsystemen, producenten/importeurs en professionele eindgebruikers.

Producthergebruik: veel producten kunnen na een gebruiksperiode weer ingezet worden voor een tweede gebruiksperiode om zo een verlengde economische levensduur te krijgen. Ook is het mogelijk om onderdelen en componenten van producten, die in de afdankfase zijn geraakt en voordat deze gerecycled worden, te beoordelen op hergebruikmogelijkheden.

Productrecycling: Recycling van complete apparaten of onderdelen volgens de specificaties van de klant en de nationale en internationale eisen. De te verwerken producten kunnen afgeleverd worden op de Sims locatie of worden opgehaald bij klanten, eindgebruikers of logistieke centra.
Productregistratie: in afstemming met de klant worden gegevens van de te verwerken of her te gebruiken producten bij ontvangst vastgelegd en gerapporteerd.

Verwerking van producten met gevaarlijke stoffen: Elektrische en elektronische producten bevatten vaak gevaarlijke stoffen. Voor de verwerking van deze categorie producten heeft Sims Recycling Solutions geïnvesteerd in installaties en technologieën waarmee de gevaarlijke stoffen veilig gescheiden kunnen worden van de bruikbare stoffen. Onder andere beeldbuizen uit TV’s en monitoren, en tonercartridges worden in specifieke processen verwerkt.

  • Beeldbuisverwerking: Veel computer monitoren en televisies bevatten een beeldbuis (CRT) die een gespecialiseerde behandeling vereist om te kunnen worden gerecycled. Deze behandeling wordt uitgevoerd in onze daartoe speciaal ontworpen installatie. Het gerecyclede glas is van zodanig hoge kwaliteit dat het onder andere door tv- en monitorfabrikanten wereldwijd wordt heringezet.
  • Toner Cartridge Recycling: Sims Recycling Solutions NV heeft geïnvesteerd in geavanceerde technologie om het probleem van de moeilijk te herwinnen toner uit afgedankte kopieerapparaten en printercartridges aan te pakken. Deze state-of-the-art productielijn biedt toonaangevende cartridgefabrikanten van een kosteneffectieve, milieuvriendelijke oplossing. Gevaarlijke stoffen worden in een afgesloten omgeving verwijder, terwijl metalen en plastic worden gerecycled.

Componenten en materiaalrecycling: De Sims verwerkingsprocessen zijn niet alleen geschikt voor afgedankte apparaten. Sims Recycling Solutions biedt ook de mogelijkheid aan producenten, leveranciers, inzamelaars, handelaren, reparatiebedrijven en dergelijke om onderdelen, halffabricaten en componenten te laten verwerken of geschikt te maken voor hergebruik.

Vernietiging en BOD: Sims Recycling Solutions NV biedt diensten voor de vernietiging van producten die in verband met markt-, kwaliteit- of veiligheidseisen uit de markt zijn genomen. Het betreft hier veelal producten zonder of met een geringe materiaalwaarde. Het verwerkingsproces van Sims Recycling Solutions verzekert u dat alle producten en eventuele dat worden vernietigd. Een bijzondere werkwijze bij de vernietiging van producten is die onder BOD. BOD betekent behandeling onder douanetoezicht.

Beveiligde opslag, transport en logistiek: Sims Recycling Solutions NV beschikt over 24/7 beveiligde opslagruimtes. Samen met ons realiseert u een optimale logistieke infrastructuur. Een “track en trace” systeem maakt het mogelijk om apparaten van inzameling tot aflevering te volgen, opdat u een volledig controleerbaar logistiek traject ter beschikking krijgt.

Sollicitaties

Stuur uw spontane sollicitatie naar info.be@simsmm.com!
Of kijk hier voor meer info

Contact
Tel. +32 (0) 3780 52 42
Fax. +32 (0) 3780 52 41
Address. Europark Noord 32
Town/City B-9100 Sint Niklaas
Tel. +32 (0) 475 62 94 16
BTW-nummer. BE0 466.198.430